Pigger voer systemen

Het succes van het Pigger concept wordt bepaald door de combinatie van het product tezamen met de juiste voersystemen. Zie onderstaand de voersystemen voor het Pigger vloeibaar product.

  • Bespaart mankracht
  • Eenvoudig toe te passen
  • Soepele overgang van melk naar vast voer
Toepassing Maat Waar Opmerking
Innovatieve Pigger Feeder Innovatieve Pigger Feeder 10 kg
15 kg
2 kraam- hokken Automatisch
Pigger Kraamstal Box Pigger Kraamstal Box 20 kg In de kraamstal Handmatig
Pigger Big Box Pigger Big Box 250 kg
625 kg
1.250 kg
Centraal geplaatst Automatisch/
handmatig Incl. kraan

Innovatieve Pigger Feeder

De Pigger Feeder is ontworpen en ontwikkeld door Liprovit. De feeder wordt geplaatst tussen twee kraamhokken. De Pigger Feeder kent een vloeibaar voer container en een droogvoer container. Het vloeibaar voer is eenvoudig te implementeren door simpelweg de plastic zak te plaatsen in de container. Eén zak vloeibaar voer is voldoende voor de gehele zoogperiode. De overschakeling naar droogvoer is eenvoudig, omdat het droogvoer toegevoegd kan worden in de droogvoer container. De biggen eten tegelijk van het vloeibare en droge voer, waardoor beide voeren mengen in een papje wat de biggen makkelijk kunnen eten.
Pigger Feeder Instructiekaart
Pigger Feeder Instructiefilm

2/40 multi suckling systeem middels de Pigger Feeder
Met het 2/40 multi suckling systeem kunnen overtallige biggen bij de zeugen grootgebracht worden. Het is erg voordelig omdat een maximaal aantal biggen bij de zeug blijven en minder tomen gemengd worden. Ook zijn er minder pleegzeugen nodig wat de worpindex positief beïnvloed.

Download het 2/40 multi suckling artikel uit Varkensbedrijf

Pigger Kraamstal Box

De Pigger kraamstal box wordt aan het kraamhok bevestigd. Pigger Cream kan gemakkelijk in een maatbeker of een gieter worden afgetapt en direct in de trog worden gegoten. De 20 kg Bag-in-Box heeft een bevestigingsplaat voor het versterken/ondersteunen van de kraan.
Pigger Kraamstal Box Instructiekaart
Pigger Kraamstal Box Instructiefilm

Het gemak van de Pigger Cream Kraamstal Box
Melk bijvoeren in de kraamstal kan nu ook heel eenvoudig met de Pigger Kraamstal Box. Door te werken met de Pigger Kraamstal Box hoef je geen melk meer aan te maken en staat de melk dicht bij de biggen wat de loopafstanden vermindert. Pigger Cream Kraamstal Box voor arbeid efficiëntie en homogene biggen.

Pigger Big Box

Boerenbedrijven met een centrale voederplaats worden geadviseerd om gebruik te maken van de kostenefficiënte Pigger Big Box. De Pigger Big Box kan zowel worden gebruikt voor automatische voersystemen als handmatig.
Pigger Big Box Instructiekaart
Pigger Big Box Instructiefilm